sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Uusi uljas vuonohevonen

Heipä taas! Tänään sain viimeinkin kursittua keskeneräisen vuonohepan kokoon. Alunperin suunnittelin ponin myymistä, mutta ihastuin siihen lopulta niin paljon että päätinkin pitää sen itselläni. Mielestäni heppa on melko onnistunut, kerrankin onnistuin saamaan vähän ilmettä silmiin ja suuhun sen sijaan, että ne olisivat möllöttäneet ilmeettöminä kaukaisuuteen, kuten muilla tekemilläni hepoilla tuntuu vähän olevan. Tyytyväinen olen paitsi ulkonäköön myös ponin luonteeseen, josta kerron kohta lisää.


<3
Virallista nimeä en ole ponille vielä millään keksinyt, mutta toistaiseksi ori tottelee nimeä Jazz. Rotu tulikin jo aikaisemmin selville, kyseessä on siis norjanvuonohevonen. Jazzin emä ja isä ovat molemmat asuneet aikoinaan tallilla, ja ori on niinkin nuori kuin 5-vuotias (syntymävuosi 2008) jolloin se on tallin nuorin hevonen. Jazzin koulutus on vielä kovin vaiheessa, mutta tarkoitus olisi saada orista mukava ratsu niin esteille, kouluun kuin maastoonkin.

Luonteeltaan Jazz on ystävällinen ja kiltti, ajoittain orilla on kuitenkin pilkettä silmäkulmassa ja välillä se osaakin olla aikamoinen veijari. Jazz pitää ihmisistä ja se tulee vaivattomasti toimeen muiden hevosten kanssa vaikka nuori ori onkin. Ratsastaessa tulevatkin sitten haasteet vastaan, ja ori onkin tunnettu jääräpäisyydestään. Vaikka Jazz ei annakaan mitään ilmaiseksi, niin silloin ori on aivan huippu kun ratsastaja osaa pyytää oikein ja ponilla sattuu olemaan hyvä päivä.

Seuraavana onkin ompeluvuorossa sitten musta karvaheppa, toivottavasti saisin sen tehtyä tässä lähiviikkojen aikana. :) Mitäs mieltä te olette Jazzista? Onko kellään ideoita hepan viralliseksi nimeksi?

19 kommenttia :

 1. Uh, ton lempinimi on ihan paras! <3 Ittellänikin oli joskus Jazz -lempiniminen hevonen (toisinaan myös Jazzy), joka tosin on nyt myynnissä eri nimellä. Ehdottaisinkin siksi tälle sinun Jazzillesi nimeksi Jazztastic, omani mukaan. :-) Se on siis niinkun Fantastic, mutta koska tämä: http://the-starhorse.deviantart.com/art/Jazztastic-316374837 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laitan korvan taakse. :) Ja eikä, toi kuva on kyllä ihan paras! :D

   Poista
  2. Ton kuvan jälkeen aloinkin penkomaan DeviantArtia oikein kunnolla, hups en taidakaan ehtiä lukemaan kokeisiin kun on paljon mielenkiintoisempaa tekemistä..! :DD

   Poista
 2. Ihana heppa! Paljonko maksais jos tulisi myyntiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jazz ei ole tällä tietoa tulossa myyntiin enkä näin ollen hintaa ole orille määritellyt.

   Poista
 3. Todella kaunis! Ihastelin jo tossa bannerissa tätä ja onneks tajusin scrollata hippasen alaspäin. :) Inana.

  VastaaPoista
 4. Wow! Ihan orivuoniksen näkönen! Muodot on just perfecto ja ihanat korvat :3 tui ;_;

  VastaaPoista
 5. Täs on kyllä komee ori :) Paljonkos työ tuntejä käytit :D meni varmasti kauva? ja on tosi hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En muista tarkalleen paljonko tunteja meni mutta varmasti lähemmäs kymmenen (harjan takia). :)

   Poista
 6. Oiih <3 So cute <33333 Ihan vuoniksen näköinen ja toi ilme on tosiaan ihanan elävän oloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rotu- ja sukupuolileimat on myös omasta mielestänikin onnistuneet. :)

   Poista
 7. Itse tuossa 2 vuotta sitten aloitin keppari jutut ja nyt haluaisin tehdä vuoniksen.Muutenhan tuo on helppoa mutta harja.Miten saan tehtyä harjan oikein ja siististi?
  vastaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma vinkkini on, että kannattaa leikata harjaksi lyhyitä langanpätkiä ja sitoa ne aivan vieri viereen. Lopuksi voi vielä leikata harjan tasaisen pituiseksi. Harjanteossa harjoitus tekee mestarin, joten kannattaa yrittää sinnikkäästi vaikkei aluksi tuntuisikaan onnistuvan. :)

   Poista
 8. Minä ataisin viralliseksi ehkäpä Jazzy Steps. Tuo nyt oli tollanen äkkiä vetäisty.

  VastaaPoista
 9. Ystäväni väittää, että olisi ennakkoon tilannut tämän. Ymmärsin, että ponia ei olla myymässä kenellekkään, vaan se jäisi tänne. Hän sanoi, että saa tämän sitten myöhemmin. Päätin kuitenkin varmistaa, ettei tule enempää väärin käsityksiä.

  VastaaPoista