lauantai 30. elokuuta 2014

Uusi tulokas

Hei taas! Tällä kertaa luvassa on jälleen hevosesittelyä, nimittäin tallin uusin tulokas on viimeinkin valmis ja saanee sivunsa pian. Hepan tekoon minulla vierähti noin kuukausi, mikä saattaakin puhua puolestaan sillä, että kiirettä on pitänyt. Nyt lukion alettua kolme viikkoa sitten elämääni ei ole mahtunut sen lisäksi melkein mitään, lukuunottamatta soittoharrastusta sekä ratsastusta. Viime aikoina on ollut hiljaisempi kausi myös siksi, että kuvamateriaalia ei ole tehnyt mieli mennä kuvailemaan iltaisin ulos pimeään sateeseen. Illat olenkin käyttänyt hyväkseni ommellen pari uutta heppaa pitäen samalla Game of Thrones-maratonia, ja piakkoin tuleekin myyntiin pari ponia. 
Mutta sitten varsinaiseen asiaan, eli uuden hepan esittelyyn.


Perustiedot:

Nimi: W.H. Velor Adamantic
Kutsumanimi:Arya
Sukupuoli: tamma
Rotu: hollanninpuoliverinen
Syntymäaika:  29.6.2007
Koulutustaso: HeB, ye 110 cm, re 90 cm
Väri: punarautias
Painotus: esteratsastus
Omistaja: Nuppu, kht Windhet
 


Luonteeltaan Arya on mukavan miellyttämishaluinen, joskin tammamaisuutta ilmenee välillä kaikissa sen eri muodoissa. Kiukuttelupäiviä siis löytyy, mutta parhaimmillaan tamma on säyseä ja ystävällinen, antaen ratsastajan virheitä anteeksi. Koulussa Arya on melko tahmea, eikä vaikeat kiemurat ole tamman juttu. Sen sijaan esteillä Arya innostuu aivan uudella tavalla, ja hyppää mukisematta myös erikoisemmat esteet. Radalla Aryaa on helppo ratsastaa. Riittää, että ohjaa tamman oikeaan suuntaan ja antaa hevosen huolehtia lähestymisistä ja ponnistuspaikoista. Arya onkin helppo esteratsu hieman epävarmemmallekin ratsastajalle. Kisapaikalla tamma osaa käyttäytyä hyvin, eikä ota suurempaa stressiä mistään, lukuunottamatta ruokinta-aikoja.Alunperin suunnittelin itselleni mustaa puoliveriratsua koulukiemuroihin (jotkut ehkä huomasivat Instagramista) ja Aryasta piti tulla pelkkä myyntiheppa, mutta tamman valmistuttua muutin mieleni. Arya saa jäädä talliin asumaan, ja lähiaikoina tulen pitkän harkinnan jälkeen laittamaan Liekin myyntiin. Pidäthän siis silmät ja korvat tarkkana! Clara saattaa myös tulla jossain vaiheessa myyntiin, muttei kuitenkaan ihan vielä. Syy näiden kahden hepan myymiselle on se, ettei yksinkertaisesti aika sekä innostus riitä. Talli saa kokea paljon muutoksia, mutta niistä myöhemmin. Mitä te pidätte Aryasta? 
Onko heppa mielestänne onnistunut, ja missä näkisitte vielä parantamisen varaa?

7 kommenttia :

 1. Mikä olisi Liekin hinta suunnilleen kun tulee myyntiin? (En ole varma ostosta mutta kysyn :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurinpiirtein 30-40 € (riippuu siitä laitanko varusteita mukaan).

   Poista
 2. Aivan ihana on <3 Itseni mielestä on tosi onnistunut :)

  VastaaPoista
 3. Anteeksi tää tuplakommaus, tuli mieleen, että ootko oppinut ompelemaan nopeammin käsin ajan kuluessa? Miellyttääkö kepparisi omaa silmääsi? Itellä menee hermot mun superhitauden kaa xD Ja pakko sanoa, että Rory ja Arya on suosikkejani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun ompeluvauhtia ei voi kuvailla kyllä kovinkaan nopeaksi, mutta on se silti nopeutunut tässä vuosien varrella. Oikeastaan voisi sanoa, että samassa ajassa teen nykyään siistimpää ja huolellisempaa jälkeä kuin aikaisemmin, jolloin vähän hosuin ompelun kanssa ja jälkikin oli sen näköistä. :D Olen suht. tyytyväinen valmistamiini heppoihin, mutta koska olen hurjan perfektionisti, niin kyllä näkisin jokaisessa hepassa melkein aina jotakin parantamisen varaa. :D

   Poista
 4. Sain aikaseks tulla lukemaan blogeja ja voi että tää on sulonen kaveri! Ja tykkäilen kovasti tästä bannerista, enpä ole hevosenkengän käyttöön keppariblogissa törmännyt, joten kiva idea! :)

  VastaaPoista
 5. tosi suloinen hepo! Hyvin onnistunut! :)

  VastaaPoista